2015. december 10. – Nyíregyáza – Zárókonferenia

2015. december 10-én rendeztük meg Nyíregyházán „A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével” című projekt záró rendezvényét. Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte a határon átnyúló együttműködések fontosságát Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számára, és szólt egy újonnan létrehozott struktúráról a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulásról. A társulást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, Kisvárda Város Önkormányzata és a Kárpátalja Megyei Tanács közösen hozták létre, s 2015. október 26-án 19. sorszámmal vette nyilvántartásba a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Majorné László Brigitta projekt koordinátor értékelte a projekt eredményeit, ismertette a projekt keretében végzett tevékenységeket. Kézy Béla, a MEGAKOM ügyvezető igazgatója a Kárpátok Eurorégió stratégia elemeit ismertette, s javaslatokat tett új szervezeti struktúrára és az együttműködés jövőbeni irányaira.

Martín Guillermo Ramírez a projekt keretében készült stratégiai fejlesztési programot értékelve azt kiválónak és példaértékűnek tartja, melyet mint jó gyakorlatot szeretne megosztani az európai határon átnyúló szervezetekkel. A projekt zárásaként összegyűjtötték a jövőbeni forrás lehetőségek ismeretében a lehetséges jövőbeni projekteket, s eddig 46 pályázati elképzelést azonosítottak az eurorégió további fejlesztése és a tagok erősödése érdekében.