ENI projekt – Carpathian Small Aviation

Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020

PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

ENi projekt hírei

Sajtóközlemény

Kisrepülőgépek bevonása a határ menti térség mobilitásába – új megközelítések a személyek és áruk mobilitására a Kárpátok régióban

HUSKROUA/1901/7.1/0053

Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020

PARTNERSHIP WITHOUT BORDER

www.HUSKROUA-CBC.EU

Projekt honlap:

https://fly.iardi.org/

A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében az Európai Unió támogatásával, a Kárpátok Eurorégióért Regionális Fejlesztési Közhasznú Egyesület partnerségében valósítjuk meg a HUSKROUA/1901/7.1/0053 Carpathian Small Aviation – new approaches for mobility of persons and goods in Carpathian region című projektet.

A projekt fő célja, hogy a meglévő határ menti légi közlekedési infrastruktúra felhasználásával, a határ menti önkormányzatok, szakmai intézmények és légiközlekedési vállalatok közötti együttműködés erősítésével, légi közlekedési (kisrepülőgépek) kapcsolatok létrehozásával fenntartható platformot hozzon létre a személyek és áruk hatékony, határokon átnyúló mobilitásához. Ez az egyik leginnovatívabb megközelítés, amelyet a határ menti régiókban valaha is javasoltak a fenntartható és klímabiztos közlekedés fejlesztése terén.

A projekt általános adatai:
Projekt rövid címe: Carpathian Small Aviation
Azonosító: HUSKROUA/1901/7.1/0053
A projekt tervezett időtartama: 2021. november 29. – 2023. december 28. (25 hónap)
A projekt összköltségvetése: 1.111.108,40 EUR, melyből EU támogatás: 999.997,56 EUR

A projekt megvalósításában közreműködő partnerek:
Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér (Vezető Partner), Románia
Regionális Fejlesztési és Határon Átnyúló Együttműködési Ügynökség „Kárpátalja” (B1), Ukrajna
Regionális Fejlesztési Intézmények Nemzetközi Szövetsége IARDI (B2), Ukrajna
Kárpátalok Eurorégióért Regionális Fejlesztési Közhasznú Egyesület (B3), Magyarország
Regionális Innovációs Ügynökség (B4), Szlovákia

Ez a honlap az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. Tartalmáért kizárólag a Kárpátok Eurorégióért Regionális Fejlesztési Közhasznú Egyesület felel, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.
https://huskroua-cbc.eu/

Carpathian Small Aviation – Kistérségi repülés iránt érdeklődő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeket keresünk 

A HUSKROUA/1901/7.1/0053 Kárpáti kisrepülés – Új megközelítésmódok a személyek és áruk mobilitására a Kárpátok térségében (Carpathian Small Aviation – New Approaches for Mobility of Persons and Goods in Carpathian Region) című projekt az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.

A projekt fő célja, hogy a meglévő határmenti légi közlekedési infrastruktúra felhasználásával, a határ menti önkormányzatok, szakmai intézmények és légiközlekedési vállalatok közötti együttműködés erősítésével,  légi közlekedési (kisrepülőgépes) kapcsolatok létrehozásával fenntartható platformot hozzon létre a személyek és áruk hatékony, határokon átnyúló mobilitásához. Ez az egyik leginnovatívabb megközelítés, amelyet a határ menti régiókban valaha is javasoltak a fenntartható és klímabiztos közlekedés fejlesztése terén.

Vezető projektpartner: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér, (Románia); partnerek: „Zakarpattia” Regionális Fejlesztési és Határon Átnyúló Együttműködési Ügynökség (Ukrajna), Regionális Fejlesztési Intézmények Nemzetközi Szövetsége „MAIRR” (Ukrajna), a Kárpátok Eurorégióért Regionális Fejlesztési Közhasznú Egyesület (Magyarország) és a „RIA” Regionális Innovációs Ügynökség (Szlovákia).

A projekt keretében keresünk olyan településeket, amelyek érdeklődést mutatnak a kistérségi repülés iránt, becsatlakoznának az erről folytatott szakmai konzultációba és szívesen mérlegelnék, hogy létesítenének-e füves leszállópályát településükön (kb. 30×500 m, betonozott pálya nem szükséges), bevonva ezzel a helyi közösségeket a kisrepülési ágazat belföldi és határon átnyúló hálózatába, gazdasági és idegenforgalmi előnyöket is élvezve ezáltal (pl. a település vonzóbbá tétele befektetők és turisták számára). Az érdeklődő települések lehetőséget kaphatnak arra, hogy részt vegyenek a projekt szakmai és közösségi ismeretterjesztő tevékenységeiben, bekapcsolódjanak a kislégügyi koncepció kidolgozásába, és megismerkedjenek külföldi kollégák tapasztalataival a meglévő határ menti légiközlekedési infrastruktúra használatának kérdéseiről. A települések helyet kaphatnának projekt keretében készülő repülési dokumentációban, ill. online adatbázisban is, segítve ezzel azt, hogy bekerüljenek a belföldi és nemzetközi repülés vérkeringésébe.

ENI projekt – Carpathian Small Aviation

Szárnyra kelhet a kistérségi közlekedés

A „Kelet-Magyarország” napilapban 2022. július 19-én megjelent cikk rendezvényünkről.

HU

EN

A projekt letölthető dokumentumai

Round table Agenda EN

Media report - EN

Report eveniement - RO

Invitation Svidnik

Invitation Hungary

Invitation Ukraine

Invitation thematic workshop

Invitation programme manager

Légiközlekedés a határ menténs

Nyíregyházi televízió – 2022. július 19.

A projekt letölthető hírlevelei

Newsletter Small Aviation 1

Newsletter Small Aviation 2

Newsletter Small Aviation 3

Newsletter Small Aviation 4

Egyesületünkről

Az eurorégió olyan behatárolt földrajzi területet jelöl, amely egy, két vagy több ország adott területeit foglalja magába, melyek megállapodtak abban, hogy összehangolják tevékenységüket a határ menti térségek eredményesebb fejlesztése érdekében.

Carpathian Euroregion

Carpathian Euroregion

Címkefelhő

AjakBalkányBerbécsvásárBeszterceCarpathian Small AviationCsíkszeredaCsíkszékDemokratikus Átalakulásért IntézetDnyeszter EurorégióENIENPIETTEUEurópaFejlesztésHatármentiHatáron átnyúlóHatékonyságInfrastruktúraIvano-FrankivskJószomszédsági napokKassaKerekasztal megbeszélésKisrepülőgépKárpátaljaKárpátok EurorégióKárpátok Eurorégió TanácsLengyelLovagkirályMagyarMegyeházaNEANemzeti összetartozás

© Minden Jog Fenntartva | Kárpátok Eurorégióért Regionális Fejlesztési Közhasznú Egyesület