2015. december 07-08. -Ungvár Workshop

2015. december 7-8-án Ungváron szervezték meg a projekt záró workshopját, ahol a projekt partnerek mellett különböző szakértőket is meghívtak a szervezők.

Martín Guillermo-Ramírez, az AEBR főtitkára, mint külső szakértő a stratégia egyes elemeit emelte ki, és tett javaslatokat azok megvalósítására.

Az eseményen részt vettek vezető tudósok, tanárok és diákok az Ungvári Nemzeti Egyetemről, kárpátaljai megyei közigazgatási és ungvári oktatási intézmények munkatársai, valamint közösségi szervezetek fejlesztésében érdekelt személyek is, akik érdeklődtek a Kárpátok Eurorégió fejlesztése, a kiegészítő finanszírozások, és társadalmi-gazdasági projektfejlesztések iránt a Kárpátok Eurorégió területén.

A workshop keretében együttműködési megállapodást írtak alá az ukrán, magyar, román és szlovák szervezetek és oktatási intézmények. Tárgyalások kezdődtek az Észak-Máramaros Románia Egyetem, az Ungvári Nemzeti Egyetem és a Munkácsi Állami Egyetem, valamint a civil szervezetek között azzal a céllal, hogy a közösen tevékenykedjenek a kultúra, az oktatás, az energia és az infrastruktúra fejlesztés területein.