A stratégia véglegesítése volt a fő célja a találkozónak.

2015. július 1-2-án az Ivano-Frankivsk Megyei Tanács konferenciatermében rendezték meg a projekt harmadik workshopját. A rendezvényt Alexander Levitsky, az Ivano-Frankivsk Megyei Tanács elnökhelyettese, Serhiy Basarab, a „Business Initiative” vezérigazgatója, Majorné László Brigitta a vezető partner Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat projektkoordinátora és Galina Vasilchenko nyitotta meg. A rendezvényen részt vettek a Csernovci Megyei Tanács képviselői és a Kárpátok Eurorégió Ukrajnai Nemzeti Irodájának (Lemberg) képviselői.

Majorné László Brigitta, „A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével” című projekt magyarországi koordinátora és Jurij Tsymbaliuk, az Ivano-Frankivsk Megyei Tanács képviselője bemutatták a projekt fő céljait és ismertették tapasztalataikat a regionális és nemzetközi programok kapcsán.

A stratégia bemutatását és megvitatását követően a jövőbeni együttműködési lehetőségekre, a programozás alatt álló új EU programokra összpontosítottak a résztvevők. Az önkormányzatok és civil szervezetek együttműködése és a szakértői egyeztetés is fontos eleme volt a rendezvénynek.