2015. szeptember 02-03. Workshop Kassa

A negyedik alkalommal Kassa látta vendégül a workshop résztvevőit. 2015. szeptember 2-3-án került sor a projekt újabb rendezvényére. A megjelenteket Kiss Gabriel a Kárpátok Eurorégió szlovák projektmenedzsere köszöntötte, az eseményen részt vett többek között a Kárpátok Eurorégió Szlovákiai Nemzeti Fél elnöke Lenartova Renáta és ügyvezető igazgatója Eduard Burach. A Vezető Partner Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatot Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke és Majorné László Brigitta projektkoordinátor képviselte, utóbbi mutatta be a résztvevőknek a projekt fő elemeit és céljait.

A jelenlévők megtárgyalták a Kárpátok Eurorégió hatékony működéshez szükséges intézményi és szervezeti aktualitásokat, illetve a hatékony pénzügyi működéshez szükséges intézkedéseket, majd előadásokat hallgattak meg.

Erényi Tünde, a Kassa Megyei Önkormányzat képviselője az INTERREG VA Szlovákia- Magyarország Programot mutatta be, Komádi Mónika, a MEGAKOM Fejlesztési Stratégiai Tanácsadó Iroda tanácsadója az ENI Program Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna, 2014-2020 vonatkozású elemeiről beszélt, Adina Dimitru, az Energiagazdálkodási Ügynökség igazgatója a Horizon 2020 program lényegét ismertette, míg Galina Lytvyn, a Kárpátok Eurorégió Ukrajnai Nemzeti Iroda igazgatója a Kárpátok Eurorégió 2020 elképzeléseiről szólt.

A második napon a stratégia készítés ütemezését egyeztették a résztvevők, felmerült a projekt záró időpontjának későbbi időpontra történő átütemezésének és szakértői találkozások szervezésének igénye.