Carpathian Euroregion

Kerekasztal beszélgetés Nagybányán

2014. május 28.-án, Nagybányán került sor "A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével" című projekt soron következő kerekasztal-beszélgetésére.

Az eseményt a Kárpátok Eurorégió romániai szervezete szervezte, melynek vezetője, Bogdan Lazar és Pamfil Berchan Kárpátok Eurorégió szakértő meghívására többek között Máramaros megye önkormányzata, a Kereskedelmi és Iparkamara, a helyi fejlesztési ügynökségek és egyéb szervezetek képviselői vettek részt. 

Az ukrán szakértőcsapat bemutatta az általuk, a Kárpátok Eurorégió működésével kapcsolatos problémák feltárása céljából készített kérdőívek tervezetét. A kérdőív megfelelt a partnerek igényeinek.  

A kerekasztalt a projektben érintettek közötti hatékony munkának szentelték. Célul tűzték ki a Kárpátok Eurorégió szerepének és a határon átnyúló együttműködések modern feltételek melletti mechanizmusának a meghatározását.

A kerekasztal résztvevői Máramaros Megye Önkormányzatának, a Kereskedelmi és Iparkamarának képviselői, Románia és a határrégiók civil szervezetei és egyéb érintettjei voltak.

A résztvevők megvitatták a Kárpátok Eurorégió hatékonyságát és közösen módosították a kérdőíveket, amelyektől hatékony visszajelzéseket remélnek a szervezet hatékony működésével kapcsolatban.