Carpathian Euroregion

Kerekasztal beszélgetés Kassán

2014. július 12.-én Kassán került sor "A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével" című projekt következő kerekasztal-beszélgetésére. Az eseményt a Kárpátok Eurorégió szlovákiai szervezete rendezte.

A rendezvényen a Kárpátok Eurorégió szlovákiai szervezetének képviselői, a helyi hatóságok, civil szervezetek és a stratégiai tervezés szakértői, illetve egyéb érintettek vettek részt Szlovákiából és a határmenti régiókból.

A kerekasztal-beszélgetés moderátora Vladimir Bench stratégiai tervezési szakértő, a Külpolitikai Egyesület tagja volt, aki bemutatta a Kárpátok Eurorégió stratégiájának a tervezett szerkezetét és a hozzá kapcsolódó stratégiai dokumentumok kidolgozásának az akciótervét. A megbeszélés során a résztvevők ismertették az álláspontjukat az előterjesztett struktúrával és a tervezett rendezvények időbeosztásával kapcsolatban.

Oleh Luksha, a IARDI nemzetközi egyesület szakértője megjegyezte, hogy "A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével" című projekt során már készült egy kérdőív a Kárpátok

Eurorégió célcsoportjai számára, a Kárpátok Eurorégió szerepének erősítése Magyarország, Szlovákia, Ukrajna, Románia és Lengyelország határmenti együttműködéseinek erősítése témájában, amelyet minden partner jóváhagyott.

A projekt szakértői meghatározták a felmérés kitöltésének és kiértékelésének a határidejeit is. A felmérés eredményeit a Kárpátok Eurorégió jövőbeli stratégiai és akciótervének a kidolgozása során fogják hasznosítani.